fbpx

Dry Needling

Dry needling är ett effektivt sätt att behandla muskulära spänningar, så kallade myofasciala triggerpunkter. 

Till skillnad från akupunkturen så är dry needling baserad på kroppens anatomi och problem som uppstår i den muskuloskeletala rörelseapparaten (läs mer om akupunktur här). Så utifrån det din naprapat får reda på i anamnes och undersökning kan nålar placeras i och omkring muskler, leder, ligament och nerver för att behandla din problematik.

Välkommen att boka in en tid för dry needling på våra kliniker i Stockholm.

u

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

  • Minskad smärta, både lokalt och refererad smärta

  • Återställd muskelaktivering
  • Ökad rörlighet

Behandling med dry needling

Det de flesta som har hört talas om dry needling förknippar det med är just triggerpunkts-dry needling med tekniken pistoning. I den här formen identifieras triggerpunkten för att vi sedan sätter in nålen och gör några upprepade drag med nålen inuti muskeln under några sekunder för att utlösa en ryckning i muskeln, som kallas för local twitch response. Ryckningen är en neurologisk reflex och ha betydelse för resultatet av behandlingen.

Hur går behandlingen till?

Vid dry needling används en speciell nål som sedan förs in genom huden och in i muskeln som är spänd. Nålen kan sedan få sitta kvar en stund alternativt så kommer vi att röra på nålen så att man utlöser ryckningen i muskeln. Båda sätt är effektiva för lokala effekter och påverka smärtan.

Nålen är oftast rundad för mer “putta undan” vävnaden till skillnad från t.ex. en spruta som är gjord för att skära igenom vävnaden

Naprapat

Dry needling

Idrottsmassage

Träning

Bli smärtfri. Rör dig bättre. Må bra.

Något du undrar? Då är det bara att höra av dig!

08-744 30 94

info@kroppex.se

Odengatan 36, Stockholm